Sizler için püreli tepsi kebabı tarifi derledik…
MALZEMELER
Köftesi İçin:
- 500 gr kıyma
- 1 adet kuru soğan
- 1 avuç maydanoz
- 1 yumurta
- 2 diş sarımsak
- 1 kâse bayat ekmek içi
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
Püresi İçin:
- 5 adet patates
- 2 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
- Tuz
Sosu İçin:
- 5 yemek kaşığı domates salçası
Üzerine:
- Domates
- Yeşilbiber
HAZIRLANIŞI
Patatesleri ocağa alın ve haşlanmaya bırakın. Sonrasında köfteleri yoğurmaya başlayın. Bu aşamada önce soğanları dilimleyin ve yumurta, maydanoz ve sarımsak ile beraber rondodan geçirtin. Bir kabın içerisine tüm malzemeleri alarak kıyma ile yoğun ve beş dakika dinlendirin. Ardından fırın kabına köfte harcını güzelce yayın ve bir kase içerisinde salçayla 2 su bardağı sıcak suyu kıymanın üzerinde gezdirin. 170 derecelik fırında kızarıncaya kadar pişirin. Pişerken patates püresini hazırlayın bunun için haşladığınız patatesleri soyun ve ufak ufak doğrayın ardından tereyağı ve tuz ekleyerek ezici ile patatesleri güzelce ezerek sütte ilave edin. Ardından patatesin üzerine kaşar peyniri ekleyin ve karıştırın. Püreniz hazır. Sonrasında fırından aldığınız köftelerin üzerine hazırlamış olduğunuz püreyi yayın ve üzerine domates ve biberleri de ekleyin ve fırına tekrar koyun. Domates ve biberler pişene kadar bekleyin ve fırından alarak servis edin. Afiyet olsun…