Ramazana Özel Tarifler

Herkese merhaba!

Ramazan ayı için sizlere özel hazırladığım tarifler ile hem sofralarımız şenlenecek hem de ağzımız tatlanacak. Oruçlu ile yemek yapmak özellikle biz kadınlar için oldukça çok ve meşakkatli bir iş ama iftara bir kaç saat kala hazırlayacağınız bu tarifler ile artık ramazan ayında da yemek yapmak bizim için çok zevkli olacak. Şimdiden afiyet olsun 😊

Minel Çelik

Taze Fasulye

Malzemeler

  • Yarım kilo taze Yeşil Fasulye .
  • 2 adet orta boy kuru soğan
  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 4 adet domates
  • 1 yemek kaşığı domates salçası(isteğe göre biber salçası)
  • 1-2 diş sarımsak (isteğe göre)
  • 4 su bardağı sıcak su( fasulyenin cinsine göre değişkenlik gösterebilir.)

Yapılışı

Fasulyeler güzelce yıkanıp temizlenir.

Büyüklüğüne göre ikiye veya üçe kesilir.

Kuru soğan ve domates yemeklik doğranır. (küp küp). Tencereye sıvıyağ ve salça ekledikten sonra soğan ilave edilir ve pembeleşinceye kadar kavrulur. Ardından fasulyeler ve domatesler eklenir yaklaşık 2 dakikada kadar ateşte kavrulduktan sonra sarımsağı ve suyu eklenir 25 dakika kadar pişirilir. Afiyet olsun😊

Arpa Şehriye Çorbası

Malzemeler

  • 4 – 6 kişilik
  • Yarım su bardağı arpa şehriye (isteğe göre tel şehriye)
  • 1 litre sıcak su (5 su bardağı)
  • 1 yemek kaşığı salça(domates veya biber isteğe göre)
  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı un

Yapılışı

Tencerenin içine sıvıyağ salça ve un alındıktan sonra arpa şehriye ilave edilir ve bir iki dakika kavrulduktan sonra sıcak su ilave edilir. Çorbamız kaynadıktan sonra kuru nane ve tuzu ilave edilir. Nane yerine maydanozda eklenilir. Hatta evde varsa 2 bardak et veya tavuk suyu da ilave edilebilir. O zaman normal olarak 3 bardak su eklenmelidir. Afiyet olsun 😊

Cacık

  • 5 adet orta boy salatalık
  • 3 su bardağı yoğurt
  • 4-5 tutam dereotu
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Pul biber
  • Tuz
  • Kuru nane
  • Su

Yapılışı

Salatalıklar güzelce yıkanıp rendelenir.

Ya da bıçakla küçük küçük doğranır.

Geniş bir kâseye salatalıklar ve yoğurt ve su eklenir. Su ve yoğurt istenilen koyulduk kıvamına göre ayarlanabilir. Daha sonra kesmiş olduğumuz dereotu ve tuz eklenir. Servis kâselerine aldığımız cacıkların üzerine bir kaç damla zeytinyağı gezdirilir Pul biberi ve nane eklenir. Afiyet olsun 😊

Pirinç Pilavı

Malzemeler

  • 1,5 su bardağı pilavlık pirinç
  • Yarım su bardağı tel veya arpa şehriye
  • 2 veya 2,5 su bardağı sıcak su (pirincin cinsine göre değişir)
  • 2-3 yemek kaşığı sıvıyağ
  • Tuz

Yapılışı

Tencerenin içine sıvıyağ ve arpa şehriye alınır. Şehriyeler pembeleştikten sonra pirinç eklenir ve yaklaşık 5 dakika kadar kavrulur. ( Pirinç ne kadar güzel kavrulursa pilavımız o kadar tane tane olur.) Kavurduğumuz pirinçlerin üzerine sıcak su ve tuz eklenir. 10 dakika kısık ateşte piştikten sonra ocağın altı kapatılır ve pencerenin havlu peçete veya temiz bir bez koyulup kapağı kapatılır demlenmesi beklenir.

Afiyet olsun 😊

İrem U.

Aysha Dergi Yazı İşleri Müdürü olan İrem Uluerciyes, moda, güzellik, stil, güncel konularda yazılar yazıp, alanında uzman isimlerle röportajlar gerçekleştirmektedir.

Henüz Yorum Yok

Bir Cevap bırakın