Herkese merhaba!
Ramazanın son günleri geldi. Artık çok ağır ve meşakkatli yemekler yerine daha pratik ve hafif yemekler tercih ediyoruz. Bugün sizler için çok pratik tarifler ile muhteşem iftar sofrası hazırlayacağız. O halde başlayalım 😊
İNSTAGRAM : celikkminell
PRATİK DOMATES ÇORBASI
Malzemeler
2-3 yemek kaşığı domates salçası
Yarım çay bardağı sıvıyağ
3 yemek kaşığı un
1 litre sıcak su (5 su bardağı)
Yarım su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Tuz
Yapılışı
Tencerenin içerisine sıvıyağ ve un eklenir. Unun kokusu çıkana kadar 3 – 4 dakika kavrulur ve salça eklenir. Homojen bir kıvam elde edilene kadar karıştırılır. 1 litre sıcak su ilave edilir ve 10 dakika kısık ateşte ocakta kaynatılarak altı kapatılır. Tuzu servis etmeden önce tadına bakarak ilave etmenizde fayda var çünkü salçanın da içerisinde tuz olduğu için tadına bakmadan tuz eklenirse çorbamız çok tuzlu olacaktır. Servis ederken üzerine rendelenmiş kaşar ilave edilir. Afiyet olsun
ŞAKŞUKA
Malzemeler
4 adet domates
1 çay bardağı su
1 çay bardağı sıvıyağ
2 yemek kaşığı domates salçası
3 adet sivri biber
1 adet kuru soğan
2 adet patlıcan
Tuz
Yapılışı
Patlıcanları alacalı soyup küçük kuşbaşı olarak keselim ardından tuzlu suyun içerisinde biraz bekletelim. Bu işlemi patlıcanların acı tadını çıkarmak için yapıyoruz. Ardından domates ve soğanları da aynı şekilde keselim. Biberleri diğerlerinden biraz daha büyük keselim çünkü biberler ısıda hacmini kaybeden sebzelerdir. Tencerenin içerisine 2 yemek kaşığı sıvıyağ ve soğanı alıp biraz kavuralım ardından domates ve salçayı ekleyelim. Domates suyunu bırakana kadar orta ateşte ara ara karıştırarak pişirmeye devam edelim. Kalan sıvıyağı ayrı bir tencereye alıp içerisine patlıcanları ve biberleri ekleyerek kızartalım. Kızarttığımız patlıcan ve biberleri domates sosunun içine ekleyim. Güzelce karıştırdıktan sonra suyumuzu ekleyip 10 dakika pişirelim. Afiyet olsun 😊
PATATES MANTISI
Malzemeler
3 adet orta boy patates(haşlanmış)
3 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı tuz
Yapılışı
Patatesleri derin bir kabın içerisinde tuz da ekleyerek ezelim. Ardından tereyağı ekleyelim. Yağı patatesle güzelce harmanlayıp erimesini sağlayalım. Hamur kıvamına gelen patateslerden bir ceviz büyüklüğünde toplar yapalım ve bu topların ortasına güzelce birer çukur açalım. Bir nevi bir çanak şeklini vermeliyiz patateslere. Ardından yoğurdumuzu patateslerin çukur kısmına ilave edelim. Küçük bir sos tenceresine sıvıyağımızı koyalım ve pul biber ile yakalım. Yaptığımız sosu patateslerimizin üzerine dökelim. Afiyet olsun 😊