Refika’nın Mutfağından 10 Dakikada Evde Yufkadan Lahmacun Tarifi

Bizler onu Refika’nın mutfağı ile tanıdık sevdik. Hatta belki bazılarına yemek yapmayı o sevdirdi.  Ülkemizin mutfağının hak ettiği yerlere gelmesi için çalışan, gece gündüz tarifler deneyen, denediği tarifleri teknik olarak sistematiğe bağlayan birisi o. Refika Birgül, şeflerin çoğunluğunun erkek olduğu mutfakta, kadın şeflerin değişiklik yapma konusunda daha güçlü olduğunu söylüyor. Evde gçirdiğimiz bu günlerde hepimiz pratik tarifler peşine düşmüş bulunmaktayız. İşteRefika’nın Mutfağından 10 Dakikada Evde Yufkadan Lahmacun Tarifi”

Dışarıdan ısmarladığımız lahmacunu lezzetli yapan hafif beklemiş kıymalı karışımı hafif de ekşimsi ve çıtırdayan ama doyurucu hamuru. Lahmacunu bu şekilde yapabilmek için belki de 40 kere denedim ve ortaya bu tarif çıktı.

Malzemeler:

  • 100 gr dana döş kıyma
  • 100 gr kuzu döş kıyma
  • 80 gr sucuk
  • 2 adet yufka
  • 10 dal maydanoz
  • 1 orta boy soğan
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 4 çorba kaşığı domates püresi
  • 6 çorba kaşığı su
  • 1 silme tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 2,3 tatlı kaşığı zeytinyağı

Servis ederken:

  • Sumaklı soğan
  • Limon
  • Maydanoz

 Hazırlanışı:

  • 80 gr sucuğu ve 1 orta boy soğanı kabaca doğrayın ve mutfak doğrayıcısına atıp, çekin. İyice birbirlerine karışsınlar.
  • 10 dal maydanozu incecik kıyın, 100 gr kuzu ve 100 gr dana döş kıymayla birlikte sucuklu harca ekleyin.
  • 1 silme tatlı kaşığı biber salçası, 4 çorba kaşığı domates püresi, 1 silme tatlı kaşığı tuz ve birer çay kaşığı karabiber ile pul biber ekleyin. Harcı yoğurun. Lahmacun harcı biraz sulu olmalı ki yayması kolay olsun.
  • Harç bir kenarda bekleyip tatlar birbirlerine geçerken 2 adet yufkayı ikiye katlayıp üst üste tezgaha koyun. Pişireceğiniz tavaya sığacak bir tabağı kılavuz olarak kullanarak bu yufkalardan daireler çıkarın. Kalan yufkalardan fındık lahmacunlar da çıkarabilirsiniz.
  • Bu şekilde 4 büyük 4 de fındık lahmacununuz olacak.
  • Tavaya 1 tatlı kaşığı zeytinyağını ekleyip ısıtın. Isınınca yufkalardan 3 tanesini nizami bir şekilde üst üste koyup ortasına harcın çeyreğini yayın.
  • Altı renk alıp çıtırdamaya başlayınca 2300C’de ızgara modunda çalışan fırının en üst rafına yerleştirin. 1- 1,5 dakika kadar da üzeri kızarsın. Bu şekilde kalan lahmacunları da pişirin.
  • Bekletmeden, limon ve maydanozla servis edin. Yanında sumaklı soğan da olursa değmeyin keyfinize.
İrem U.

Aysha Dergi Yazı İşleri Müdürü olan İrem Uluerciyes, moda, güzellik, stil, güncel konularda yazılar yazıp, alanında uzman isimlerle röportajlar gerçekleştirmektedir.

Henüz Yorum Yok

Bir Cevap bırakın