Şambali Tatlısı Nasıl Yapılır: Şambali Tatlısı Tarifi

Şambali tatlısı tarifi

Şambali tatlısı lezzetli olmasının yanı sıra, ani şekilde gelen misafirlerinize ikram edebilmek için pratik bir şekilde yapabileceğiniz bir tatlıdır. Şambali tatlısı tarifini sizler için hazırladık.

Şambali tatlısı, halk arasındaki kullanılan diğer ismi ile şambaba tatlısı, Batı Anadolu’ya ait, Ramazan aylarında daha sık görülen şerbetli bir tatlı türüdür. Yapım açısından oldukça pratik olan şambali tatlısının tarifi.

Şambali tatlısı gerekli malzemeler :

2 su bardağı yoğurt
2 su bardağı şeker
4 su bardağı irmik
1 su bardağı un
1 tatlı kaşığı karbonat
1 paket vanilya
Yer fıstığı

Şambali Tatlısı Şerbeti için:

4 su bardağı su
5 su bardağı şeker
2 damla limon

Hazırlanışı:

İlk olarak şerbeti hazır etmek için, tencere içerisine su ve şekeri alarak kaynatıyoruz. Kaynamaya yakın limonu ilave ediyoruz. İstemiş olduğunuz kıvama geldikten sonra soğumaya bırakıyoruz.
Bir kap içerisine alacağınız irmik, yoğurt ve şekeri güzelce çırpıyoruz. Daha sonra karbonat, un ve vanilyayı da ekleyerek 15-20 dakika kadar irmikler şişene kadar bekletiyoruz. Fırın tepsisini yağlayarak irmikleri dökerek üzerine yer fıstığını ilave ediyoruz.
Önceden ısıtılmış olan 180 derecedeki fırında pişirdikten sonra ilk sıcağının çıkmasını bekliyoruz. Ve sonra üzerine şerbeti gezdiriyoruz.
Afiyet olsun.

Ayşe Özgün

Moda ve alışveriş kategorilerinde trend stiller ve markalardaki indirimler, kampanyalar hakkında bilgiler sunar. Sağlık uzmanı olan editörümüz uzmanlaştığı alanlarda farkındalık yaratmayı hedefliyor. İletişim: ayse.ozgun@aysha.com.tr

Henüz Yorum Yok

Bir Cevap bırakın