AA Muhabiri Hatice Şenses’in haberine göre yapım aşamasında olan Atatürk Kültür Merkezi hizmete açıldığında sinema, tiyatro, konser, opera, kütüphane, tasarım dükkanları, millet kıraathanesi ve restoranlar merkezine dönüşecek.
6 Kasım 2017 tarihinde Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından tanıtılan Atatürk Kültür Merkezi Projesinin açılışı yine Cumhurbaşkanının katılımıyla 20 ay sonra açılması bekleniliyor.
Eski merkez binasının yıkılarak yerine yapılması planlanan AKM’nin bedeli 850 milyon TL olacağı tahmin ediliyor.
AKM Taksimin Sembolü Olacak
Atatürk Kültür Merkezi ilk olarak mimar Hayati Tabanoğlu tarafından 1956-1969 yılları arasında gerçekleştirilen büyük yangın sonunda 1970 yılında yapılmıştır.
Eski binanın toplam kapasitesi 300 kişi iken yeni binanın bitmesiyle birlikte bu kapasitenin yaklaşık 2 bin 100 kişiye çıkması bekleniyor.
Bir binadan oluşması planlanan taksim bölgesinde AKM 96 bin 500 m2 alana sahip olacak, 5 farklı bloktan oluşacak bina büyük bir komplekse dönüşerek Taksimin sembolleri arasında girecek. Yeni binada Atatürk Kitaplığı da bulunacak.
Yeni AKM Lokasyonu Merkez’de.
Lokasyon olarak İstanbul’un her yerinden kısa sürede kolay ulaşıma sahip AKM aynı zamanda insanların buluşma noktası olacak.
Kendisine ait otopark ve restoranlar, kefeler aynı zamanda yeni AKM yi insanların buluşma noktası ve keyifli zaman geçirecek mekana dönüştürecek.
Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nden Tarihi Yarımada’ya uzanan bir manzaraya sahip bu yeni buluşma noktası, boğaz manzaraları ulaşımı kolay sanat merkezine dönüşecek.
Çalışmalarına hız verilen Atatürk Kültür Merkezi’nin 2020 yılında faaliyete gireceği tahmin ediliyor.