Sevdiklerinizle tatlı bir sohbete ne dersiniz? Sizler için sohbetinize tat katacak leziz turta tarifleri derledik…
YABAN MERSİNLİ TURTA TARİFİ
MALZEMELER
- 1 paket tart hamuru
- 2 yemek kaşığı toprak unu
- 1 yemek kaşığı limon suyu
- 5 bardak yaban mersini
- 5 su bardak şeker
- 1 yemek kaşığı süt
HAZIRLANIŞI
Öncelikle fırınınızı 200 dereceye ayarlayın ve sonra hazırlıklara başlayın. Tart kalıbınıza hamuru ellerinizle bastırarak yayın sonrasında bir kaba böğürtlenleri, şekeri ve limon suyunu belirtilen miktarlarda hamurun üzerine güzelce yayarak dökün. Ardından ikinci kat hamurunu da hazırlayın. Kapattığınız hamur üzerine küçük kesikler açın ve fırçayla sütü üst hamurun üzerine yayarak sürün. Hamuru fırında 45 dakika üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Leziz yaban mersinli turtanız hazır. Afiyet olsun.
HİNDİSTAN CEVİZLİ TURTA TARİFİ
MALZEMELER
- 1 bardak doğranmış Hindistan cevizi
- 1 bardak şeker
- 6 yemek kaşığı tereyağı
- 4 yumurta
- 5 su bardağı un
- 1 çay kaşığı vanilya özü
- 5 çay kaşığı tuz
- 2 bardak süt
HAZIRLANIŞI
Öncelikle yumurta, şeker, tereyağı, un ve vanilya özünü bir kabın içerisine ekleyerek mikser ile 10 dakika boyunca çırpın. Daha sonra kenarda kalanları da sıyırın ve çırpmaya devam edin. Ardından Hindistan cevizini ekleyin ve çırpmaya devam edin. Hazırladığınız harcı tart kalıbınıza dökün ve 180 derecelik fırında 50 dakika pişirin. Leziz Hindistan cevizli turtanız hazır. Afiyet olsun.