Sonbahar Meyve Sebzelerinin Yararları

Sonbahar meyve sebzeleri pazarlarda yerini almaya başladı. Peki, sonbahar meyve ve sebzelerinin faydaları neler? İşte cevabı…

 

MANDALİNA

 

Sonbaharın en sevilen meyvelerinden mandalina yüksek oranda C vitamini içerir. Bununla beraber, içerdiği fosfor ve B vitaminiyle zihinsel yorgunluğu giderir. Çözünür lif sayesinde kan kolesterol seviyesini dengeler ve çözünmeyen lifse bağırsakların düzgün çalışmasını sağlar. Yüksek orandaki potasyum içeriğiyle tansiyonu düşürmeye yardımcı olur.

 

HURMA

Ortadoğu’nun en çok sevilen tatlı meyvesi olan Hurma lif, yağ ve proteinler açısından oldukça zengindir. Hurmada sodyum, potasyum, kalsiyum, magnezyum, demir, kükürt, fosfor ve klor da bulunmaktadır. Hurma ayrıca A vitamini, betakaroten, B1, B2, B3 ve B6 vitaminlerini de içerir.

 

ARMUT

Sonbaharın sevilen meyvesi olan Armut, içerdiği fosfor ve B vitaminiyle zihinsel yorgunluğu giderir. Çözünür lif sayesinde kan kolesterol seviyesini dengeler. Çözünmeyen lifse bağırsakların düzgün çalışmasını sağlar. C vitamini ve bakır içeriği oldukça yüksektir.

GREYFURT

Greyfurt, Günlük C vitamini ihtiyacının yüzde 75’den fazlasını almanızı sağlar. Portakala göre biraz daha keskin tadı olan greyfurt salatalara, taze meyve sularının içinde ve avokadoyla birlikte kullanılabilir.

 

NAR

Sonbaharın en güzel meyvesi olan Nar, C vitamini ve folat kaynağıdır. İçeriğinde bulunan besin öğeleriyle kolesterolü düşürür, kalp sağlığını korur ve anti-oksidan içeriğinin gücüyle de kansere karşı koruyucu etki yaratır.

KİVİ

Kivi bilinenin aksine portakaldan daha yüksek C vitaminine sahiptir. E vitamini, bakır, fosfor, B2 vitamini ve A vitamini bakımından da iyi bir içeriğe sahiptir.

BRÜKSEL LAHANASI

C vitamini, K vitamini, folat, beta karoten, B6, B1 vitamini ve diyet lifinin çok iyi bir kaynağıdır. Yaklaşık 160 gram Brüksel lahanası günlük C vitamini ihtiyacının tamamını karşılamaktadır.

 

KARNABAHAR

İçeriğindeki bitkisel mikro besin öğeleri sebebiyle kansere karşı koruyucu etki göstermektedir. Prostat, kolorektal ve akciğer kanseri risklerini azaltmaktadır.

BAL KABAĞI

A vitamini yönünden zengindir. Lif, C ve K vitamini, demir ve manganez içeriği oldukça yüksektir. Aynı zamanda E vitamini, B vitaminleri, magnezyum, potasyum ve fosforun da iyi bir kaynağıdır.

PIRASA

Posa miktarı yüksek olduğu için bağırsak çalışmasına yardımcıdır. Manganezin çok iyi bir kaynağı olmakla birlikte, C vitamini, demir, folat ve B6’nın iyi bir kaynağıdır.

İrem U.

Aysha Dergi Yazı İşleri Müdürü olan İrem Uluerciyes, moda, güzellik, stil, güncel konularda yazılar yazıp, alanında uzman isimlerle röportajlar gerçekleştirmektedir.

Henüz Yorum Yok

Bir Cevap bırakın

wordpress tasarım web tasarım