Bu yıl 19-20 Ekim tarihleri arasında Karadağ’da düzenlenecek olan ‘Global Citizen Forum’ (Küresel Vatandaş Forumu) etkinliğinde Türkiye’yi ‘global vatandaş elçisi’ olarak dünyaca ünlü top model Tülin Şahin temsil edecek. Dünyaca ünlü sanatçılar, liderler, profesörler, yazarlar, kanaat önderleri ve kraliyet üyeleri gibi seçkin bir topluluğun konuşma yaptığı forumun bu seneki programı ise evrensel şöhrete sahip isimlerden oluşuyor. İki gün sürecek olan Küresel Vatandaş Forumu’nda Karadağ Başbakanı Dusko Markoviç başta olmak üzere eski İngiltere başbakanı Tony Blair’in avukat ve kadın hakları savunucusu eşi Cherie Blair, Robert De Niro, Shakira, Wycleff Jean, Robin Sharma, Puff Diddy, Benetton kampanyalarının yaratıcısı Oliviero Toscani, Oscar, Superbowl ve Olimpiyatlar yönetmeni Hamish Hamilton, Guston Browne, Roland Iten gibi alanında kanaat önderi olan isimler konuşacak. Her yıl farklı bir ülkede gerçekleşen etkinliğe Türkiye’den ise Tülin Şahin seçildi. Konuşmacılar arasında bulunan Shakira ve Tülin Şahin’in de ‘Unicef İyi Niyet Elçisi’ olması güzel bir tesadüf olarak nitelendirildi.
TÜRKİYE İLK KEZ DAVET EDİLDİ!
20 Ekim’de konuşmasını gerçekleştirecek olan Şahin’e gelen davet mektubunda ‘Uluslararası bilinirliğinizi ve kusursuz itibarınızı takiben sizi ‘Küresel Vatandaş Forumu’ için Marka Büyükelçisi olarak katılmaya davet ediyoruz. Profiliniz, statünüz ve yeteneğinizin küresel vatandaşlığın çekirdek mesajını taşıdığına ve ‘Küresel Vatandaş Forumu’ misyon ve vizyonunun yayılmasında etkili olacağınıza inanıyoruz’ ifadeleri yer aldı. Türkiye’den ilk defa bu çok özel forumda ‘global vatandaş’ olarak deklare edilecek olan Tülin Şahin’in afişleri de Karadağ’ın çeşitli yerlerini süslüyor. Küresel Vatandaş Forumu programı sonrasında Eve, Wycleff Jean, Akon gibi isimler sahne performanslarıyla da yer alacaklar.
KÜRESEL VATANDAŞLIK FARKLILIKLARA SAYGIYI ÖĞRETİRSEK GÜÇLENİR
Tülin Şahin ‘Küresel Vatandaş Forumu’ için hazırlanan videoda yaptığı konuşmada ‘Bugün ‘küresel vatandaşlık’ tan söz ediyorsak eğer, bu kavramın sadece ekonomik boyutlarıyla değil öncellikle sosyal ve kültürel boyutlarıyla ele alınması gerektiği görüşündeyim. Dünyayı barış, huzur ve refah şemsiyesi altında toplamak için en başta; inanç, düşünce ve kültürel alandaki farklılıkların değerini ve zenginleştirici yönünü iyi anlamak gerekiyor. Gelecek kuşakları ‘önyargılardan’ uzak tutmayı başarır, farklılıklara karşı saygı duymayı öğretebilirsek ‘küresel vatandaşlığın’ bu şekilde güçleneceğine inanıyorum’ ifadelerini kullandı.