Yaz Döneminde Covid-19’e Bağışıklığımızı Koruyarak Kafa Tutacağız

Yaz geldi! Fakat Covid-19 hala hayatımızda. Peki yaz döneminde bu virüsten kendimizi nasıl koruyacağız? Cevabı Dr. Ender Saraç’ın özel tavsiyelerinde…

 

Maalesef mutasyon virüsle beraber Nisan ayı itibariyle gördük ki vaka sayıları ve ölüm oranları gittikçe artmaya başladı. Eskiden çocukları ve gençleri etkilemiyorken maalesef mutasyon virüs ile beraber bu yaş gurubunda da ölümcül olabilecek şekilde etkilemeye başladı. Eğer kendimizi iyice koruyup, hızlıca aşılanmayı bitirip bununla beraber bağışıklığımızı da güçlü tutmazsak ve biraz önce pandemiyi ülke olarak kontrol altına alamazsak o zaman bu durum uzun yıllar sürebilir. En büyük tehlike ise virüs bu hızla mutasyona uğramaya devam ederse bulunan aşılarda zamanla etkisiz olma durumuna gelebilir. Şimdi bu mutasyonlu virüs ortaya çıktı henüz bunu yok edebilecek güçlü bir ilaç ve yıllarca bizleri bu virüse karşı koruyacak bir aşı da maalesef yok. Virüs gün geçtikçe daha da güçleniyor. Virüsün çok zayıf ve yok olacağını beklerken tam tersine yeni mutasyonlarla gençler ve çocuklarda ölümcül etkiler bırakabiliyor. Bu durumda bizim yapmamız gereken ise bağışıklığımızı güçlü tutmak.

 

Özellikle ozon tedavisinde bu konuda çok iyi sonuçlar alıyoruz. Özellikle glutatyon iyi bir antioksidan özelliğiyle bünyeyi güçlendiriyor bununla beraber Anadolu propolisi bağışıklığı güçlendirmede birebir. Bunların yanında D3 ve K2 vitamini, Çinko, C Vitamini de bu dönemde iyi birer destek oluyor. Çay olarak da ekinezya, zencefil, ıhlamurdan bir çay hazırlayıp içerisine birazda limon ve çok azda ham balla tatlandırıp tüketebilirsiniz bu çayı yaza girerken soğuk çay olarak da tüketebilirsiniz. Aynı zamanda yazın özellikle kişniş, zerdeçal, taze nane, taze kekik, taze biberiye, taze mercanköşk, taze reyhan gibi aromatik kokulu baharatları da çaylarınızda kullanabilir hatta salatalarınızda da kullanabilirsiniz. Yazın kesinlikle alkol ve tütün tüketilmemeli böyle bir alışkanlığınız olsa dahi pandemi sürecinde kesinlikle kullanılmamasını ısrarla öneriyorum.

 

Onun dışında fast food, beyaz un, beyaz şeker, aşırı doymuş yağlı gıdalar, kızartmalar, koruyucu katkı maddeli gıdalardan uzak durmak önemli. Tersine işlenmemiş kırmızı et, doğal organik tavuk eti, taze doğal yumurta, taze süt ürünleri özellikle mayalanmış süt ürünleri ayrıca ceviz, semiz otu, keten tohumu ve en çokta yağlı balıkları bolca tüketmeli bununla beraber başta limon olmak üzere kuşburnu, maydanoz, çiğ yenen taze yeşillikler, portakal, mandalin, ekşi meyveler ve C vitamini yüksek sebze ve meyveleri bolca tüketmek bu dönemde çok önemli.

Güneşlenmek, iyi bir uyku günde 7-8 saat derin ve kaliteli bir uyku uyumanız çok önemli bunlarda bağışıklık sistemine çok iyi geliyor. Ayrıca daha alkali bitki çayları genelde tercih etmelisiniz yasemin çayı, yeşil çay, beyaz çay, tarçınlı elma çayı gibi. Çok asitli ve şekerli içeceklerden özellikle mısır şurubundan uzak durmalısınız. Egzersiz bünyeyi çok güçlendiriyor her gün bir saat yürüyüş aynı zamanda bedene çok iyi gelecektir. Stresle başa çıkmak içi ise mutlaka bolca dua etmeli ya da dini ritüelleri hissederek huzur içerisinde yerine getirmek stresi azaltmaya yardımcı oluyor.

 

İrem U.

Aysha Dergi Yazı İşleri Müdürü olan İrem Uluerciyes, moda, güzellik, stil, güncel konularda yazılar yazıp, alanında uzman isimlerle röportajlar gerçekleştirmektedir.

Henüz Yorum Yok

Bir Cevap bırakın

seo