Yeni lezzetler denemeyi sevenlerdenseniz sizler için leziz ıspanaklı pasta tarifi derledik…
MALZEMELER
- Yarım kilo ıspanak
Kek Hamuru İçin:
- Ispanak püresi
- 2 su bardağı un
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 çay bardağı sıvı yağ
Kreması İçin:
- 1 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı margarin
- 1,5 su bardağı süt
- 4 yemek kaşığı toz şeker
- 1,5 yemek kaşığı nişasta
Üzeri İçin:
- 1 paket kremşanti
- 1 su bardağı soğuk süt
HAZIRLANIŞI
Öncelikle ıspanakları güzelce yıkayarak haşlayın. Haşladığınız ıspanakları ardından mikserden geçirin. Sonrasında kek için, toz şeker ve yumurtaları bir kabın içerisine ekleyerek çırpın ardından üzerine kek malzemelerinin hepsini ekleyin ve tekrardan çırpın. Daha sonra orta bor borcamı güzelce yağlayın ve kek hamurunu içerisine dökün. Önceden ısıttığınız 165 derecelik fırının içerisinde keki pişmeye bırakın. Fırında kekiniz pişerken krema malzemelerinin hepsini bir tencereye ekleyin ve kısık ateşte karıştırtarak pişirin ve soğumaya bırakın. Hemen ardından üzeri için, süt ve kremşantiyi bir kabın içerisine dökün ve koyulaşana dek güzelce karıştırın. Fırında pişen kekinizi fırından çıkartın ve ortadan ikiye dikkatlice bölün. İçerisinden biraz alarak bir kase içerisine ufalayın. Ardından kekin ilk parçasına kremayı sürün ve diğer parçasını üzerine örtün. Süt ve kremşanti karışımını da pastanın üzerini tamamen kaplayacak şekilde dökün. Üzerine ise ufaladığınız kek parçalarını ekleyin. 3 saat buzdolabında bekletin. Afiyet olsun…